Zaloguj się:
» Przypomnienie hasła

Papa Roach

Papa Roach
30 czerwca 2011 wejście: 19:00

Papa Roach - amerykańska grupa rockowa, założona w 1993 roku w Vacaville w Kaliforni przez Jacoby`ego Shaddixa i Davida Bucknera. Już ich pierwsza płyta, nagrana za 700 dolarów, przyczyniła się do wzrostu popularności zespołu. Początkowo największym sukcesem był koncert przed publicznością liczącą zaledwie tysiąc osób. Następnie zaczęły się koncerty u boku zespołów takich jak Incubus, Fear Factory, Everlast czy Sevendust. Prawdziwy rozgłos zyskali jednak dzięki singlowi "Last Resort", pochodzącemu z albumu Infest z roku 2000. Wtedy też okres występowania w roli supportu przed dużymi gwiazdami skończył się raz na zawsze. Członkami grupy są Jacoby Shaddix, Jerry Horton oraz Tobin Esperance. Na początku 2008 roku zespół opuścił perkusista Dave Buckner, a do zespołu dołączył Tony Palermo, były perkusista grupy Unwritten Law. Dotąd zespół wydał 7 albumów - Old Friends from Young Years (1997), Infest (2000), LoveHateTragedy (2002), Getting Away With Murder (2004), The Paramour Sessions (2006), Metamorphosis (2009), promowany przez kawałek "Hollywood Whore".  Pod koniec 2010 roku ukazał się siódmy studyjny album zespołu i zarazem pierwszy album koncertowy - Time for Annihilation...On the Record and On the Road. Krążek promują single “Kick In The Teeth”, “Burn”, “No Matter What”.

Na swoim koncie zespół ma wiele melodyjnych, punkowo- rockowych hitów takich jak: "Getting away with murder", "She loves me not", "Broken home", czy gorzką balladę "Scars", będącą rozliczeniem z alkoholową przeszłością wokalisty. Jak dotąd zespół sprzedał ponad 10 milionów płyt na całym świecie, w tym niektóre z nich pokryte platyną. Wokalista grupy – Jacoby Shaddix, miał okazję sprawdzić się także jako prowadzący popularny program w stacji MTV – "Scarred".

Po fantastycznym koncercie w klubie Stodoła w 2009 roku PAPA ROACH powracają do Warszawy!

http://www.paparoach.com/
 

Dyskografia:

Potatoes For Christmas (1994)
Old Friends From Young Years (1997)
5 Tracks Deep (1998)
Let ‘Em Know (1999)
Infest (2000)
Lovehatetragedy (2002)
Getting Away With Murder (2004)
The Paramour Sessions (2006)
Metamorphosis (2009)Time for Annihilation...On the Record and On the Road (2011)